Mediation in Roden: scheiden, ontbinding partnerschap en hulp bij uit elkaar gaan

Gespecialiseerde mediator in Roden

https://oranje-advocaten.nl/contact/ Zoek je een gespecialiseerd advocatenkantoor of mediator in de omgeving van Leek, Peize of Roden?

Bij Oranje Advocatenkantoor in Roden kun je terecht voor mediation. Bij mediation ga je met elkaar in gesprek in Roden met als doel het maken van afspraken of het vinden van een oplossing. Een mediator begeleidt jullie hierbij. Je kunt bijvoorbeeld scheiden door mediation, maar ook afspraken maken in een ouderschapsplan als je uit elkaar gaat.

Vraag hier meer informatie of een offerte aan.

Onze mediator Dieuwke van der Wijk helpt jullie graag om tot een oplossing te komen. Onze mediator is MfN-gecertificeerd registermediator en zij is gespecialiseerd in familiemediation (echtscheidingsbemiddeling, opstellen ouderschapsplan, hulp bij alimentatie). Ook in arbeidsgeschillen is zij gespecialiseerd. Zij staat ingeschreven bij de rechtbank en bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Dieuwke van der Wijk is mediator en advocaat, zodat ze in zowel de communicatie als in de juridische aspecten begeleiding biedt. Dieuwke geeft een beeld van het juridische plaatje, waarna bespreekt hoe de afspraken worden ingericht. Het traject bestaat meestal uit 3 of 4 gesprekken.

Onze mediator in Roden vindt het belangrijk dat haar cliënten met haar een klik hebben en dat zij zich op hun gemak voelen: een oplossing ligt dan voor het grijpen. Haar missie is een duurzame oplossing voor het geschil, waarbij cliënten met een goed gevoel de mediation beëindigen.

Als je wilt weten in welke gevallen je gebruik kunt maken van mediation, ga dan naar: Wanneer mediation?

Waarom mediation bij Oranje Advocatenkantoor in Roden?

Waarom zou je kiezen voor mediation bij Oranje Advocatenkantoor in Roden? Er wordt vaak gekozen voor mediation, omdat mensen in overleg tot een oplossing willen komen: denk bijvoorbeeld aan ouders in een echtscheiding. Onze mediator helpt jullie om met elkaar in gesprek te komen en goede afspraken te maken in bijvoorbeeld een ouderschapsplan en echtscheidingsovereenkomst. Ook als je het al eens bent over veel punten, dan kun je terecht bij Oranje Advocatenkantoor voor mediation. Onze mediator denkt dan mee over de praktische en de juridische invulling, maakt bijvoorbeeld alimentatieberekeningen, en zij legt de afspraken voor jullie vast op papier.

Vaak is het goedkoper om een geschil op te lossen in overleg dan om vele procedures te voeren bij de rechtbank met elk een eigen advocaat. Het prettige aan overleg is ook dat je de uitkomst in eigen hand houdt. In tegenstelling tot andere mediators kan onze mediator zelf gelijk het verzoekschrift naar de rechtbank sturen als er overeenstemming is bereikt.

Indien je graag een afspraak wilt op een andere locatie dan op kantoor, dan kun je gerust hierover contact opnemen. Je kunt denken aan mediation bij scheiden, uit elkaar gaan en ontbinding partnerschap in Roden.

Kosten van mediation in Roden

Voor mediation kun je, als je een laag inkomen hebt (grofweg: tot € 28.600 per persoon per jaar of tot € 40.400 voor samenwonenden of alleenstaande ouder), in aanmerking komen voor gesubsidieerde bijstand door de Raad voor Rechtsbijstand. Er wordt dan alleen een eigen bijdrage in rekening gebracht van € 53,- tot € 105,- voor het gehele mediationtraject. Ook rechtsbijstandsverzekeraars kunnen de kosten van mediation dekken. Vraag hiernaar bij je rechtsbijstandsverzekeraar.

Als je niet in aanmerking komt voor een vergoeding voor mediation, dan geldt het uurtarief van de mediator (dit is een lager tarief dan het advocaten uurtarief, terwijl je geholpen wordt door de mediator die ook advocaat is). De kosten van dit uurtarief kunnen worden gedeeld, afhankelijk van de situatie.

Meer informatie over mediation in Roden

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor mediation in Roden en wil je meer informatie of een offerte ontvangen? Laat dan hieronder je gegevens achter en neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Kom je liever langs tijdens het spreekuur in Roden? Het gratis spreekuur vindt elke dinsdag, op afspraak, plaats bij Oranje Advocatenkantoor aan de Handelsweg 14 te Roden.

    Heb je juridische hulp nodig?

    Heb je een vraag of probleem? Maak een gratis eerste afspraak en bel gerust 050-501 12 92. Meer contactmogelijkheden.

    Je vindt ons ook op: