Mediation in Roden: arbeidsmediation en scheidingsbemiddeling

Gespecialiseerde mediator in Roden

Bij Oranje Advocatenkantoor kun je terecht voor mediation. Bij mediation ga je met elkaar in gesprek met als doel het maken van afspraken of het vinden van een oplossingde mediator in Roden. Een mediator begeleidt jullie hierbij. Je kunt scheiden door middel van mediation, maar ook bij arbeidsgeschillen wordt steeds vaker een mediator ingeschakeld.

Vraag hier meer informatie of een offerte aan.

Onze mediator Dieuwke van der Wijk helpt jullie graag om tot een oplossing te komen. Onze mediator is MfN-gecertificeerd registermediator en zij is gespecialiseerd in familiemediation (echtscheidingsbemiddeling, opstellen ouderschapsplan, hulp bij alimentatie), arbeidsmediation en mediation bij geschillen met de gemeente. Daarnaast is zij ook mediator voor geschillen met de gemeente. Zij staat ingeschreven bij de rechtbank en bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Dieuwke van der Wijk is mediator en advocaat, zodat ze in zowel de communicatie als in de juridische aspecten begeleiding biedt. Bij mediation staat centraal wat cliënten willen. Wil je eerst werken aan de communicatie? Dan kan dit. Wil je je gelijk concentreren op het maken en vastleggen van afspraken? Dan gaan we daarmee aan de slag. Dieuwke geeft een beeld van het juridische plaatje, waarna je kiest hoe je de eigen afspraken wilt inrichten. Het traject bestaat meestal uit 3 of 4 gesprekken.

Onze mediator vindt het belangrijk dat haar cliënten met haar een klik hebben en dat zij zich op hun gemak voelen: een oplossing ligt dan voor het grijpen. Haar missie is een duurzame oplossing voor het geschil, waarbij cliënten met een goed gevoel de mediation beëindigen.

Als je wilt weten in welke gevallen je gebruik kunt maken van mediation, ga dan naar: Wanneer mediation?

Waarom mediation bij Oranje Advocatenkantoor in Roden?

Waarom zou je kiezen voor mediation bij Oranje Advocatenkantoor? Er wordt vaak gekozen voor mediation, omdat mensen in overleg tot een oplossing willen komen: denk bijvoorbeeld aan ouders in een echtscheiding. Onze mediator helpt jullie om met elkaar in gesprek te komen en goede afspraken te maken in bijvoorbeeld een ouderschapsplan en echtscheidingsovereenkomst. Ook als je het al eens bent over veel punten, dan kun je terecht bij Oranje Advocatenkantoor voor mediation. Onze mediator denkt dan mee over de praktische en de juridische invulling en zij legt de afspraken voor jullie vast op papier.

Vaak is het goedkoper om een geschil op te lossen in overleg dan om vele procedures te voeren bij de rechtbank met elk een eigen advocaat. Het prettige aan overleg is ook dat je de uitkomst in eigen hand houdt. In tegenstelling tot andere mediators kan onze mediator zelf gelijk het verzoekschrift naar de rechtbank sturen als er overeenstemming is bereikt.

Bij een arbeidsgeschil kan de mediation leiden tot bijvoorbeeld werkhervatting in een betere sfeer of juist een beëindiging met wederzijds goedvinden.

Indien je graag een afspraak wilt op een andere locatie dan op kantoor, dan kun je gerust hierover contact opnemen. Je kunt terecht voor mediation bij bijvoorbeeld arbeidsgeschillen, geschillen met de overheid (bijvoorbeeld gemeente), echtscheidingen en andere familie gerelateerde geschillen.

Kosten van mediation in Roden

Voor mediation kun je, als je een laag inkomen hebt (grofweg: tot € 26.900 per persoon per jaar of tot € 38.000 voor samenwonenden of eenoudergezin), in aanmerking komen voor gesubsidieerde bijstand door de Raad voor Rechtsbijstand. Er wordt dan alleen een eigen bijdrage in rekening gebracht van € 53,- tot € 105,- voor het gehele mediationtraject. Ook rechtsbijstandsverzekeraars kunnen de kosten van mediation dekken. Vraag hiernaar bij je rechtsbijstandsverzekeraar.

Als je niet in aanmerking komt voor een vergoeding voor mediation, dan geldt het uurtarief van de mediator (dit is een lager tarief dan het advocaten uurtarief, terwijl je geholpen wordt door de mediator die ook advocaat is). De kosten van dit uurtarief kunnen worden gedeeld, afhankelijk van de situatie.

Meer informatie over mediation in Roden

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en wil je meer informatie of een offerte ontvangen? Laat dan hieronder je gegevens achter en neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Kom je liever langs tijdens het gratis inloopspreekuur in Roden of Groningen?

-in Roden: elke dinsdag van 17.00 tot 18.00 uur. Op afspraak kun je terecht van 18.00 tot 19.00 uur. Het gratis spreekuur vindt plaats bij Oranje Advocatenkantoor aan de Handelsweg 14 te Roden;

-in Groningen: elke donderdag van 09.00 tot 10.00 uur op afspraak in de wijk Beijum.

Heeft u juridische hulp nodig?

Heeft u een vraag of probleem, of wilt u nader kennismaken? Bel ons: 050 501 12 92. Meer contactmogelijkheden.

U vindt ons ook op: