Hulp bij problemen met je bewindvoerder in Roden of Groningen

Geplaatst op 22 augustus 2017

Het ontvangen van geen of weinig weekgeld, moeizame communicatie met de bewindvoerder en onvoldoende inzicht in je financiële situatie: dit zijn allerlei problemen die je kunadvocaat en mediator Roden, Peize, Leek mediationt tegenkomen als je onder bewind staat.

Steeds vaker zien we cliënten die onder beschermingsbewind staan en tegen problemen met de bewindvoerder aanlopen. Als je een nieuwe bewindvoerder hebt gevonden, dan lukt het niet zomaar om de oude bewindvoerder te laten ontslaan en de nieuwe bewindvoerder aan te stellen. Het ontslag van de oude bewindvoerder kan door de rechtbank worden verleend als er ‘gewichtige redenen’ zijn om tot dit ontslag over te gaan.

In een recente zaak werd opnieuw bevestigd hoe belangrijk het is om bewijzen te verzamelen en hoe belangrijk het is om een verzoek tot ontslag goed te onderbouwen. Volgens de rechtbank had Oranje Advocatenkantoor namens cliënte voldoende aangetoond dat de bewindvoerder (ernstig) tekort is geschoten in de zorg van een goed bewindvoerder. Tot opluchting van de cliënte werd de oude bewindvoerder ontslagen en werd een nieuwe bewindvoerder benoemd.

Ervaar jij ook problemen met je bewindvoerder? Neem dan gerust contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken.

UPDATE: Vanwege overheidsbezuinigingen wordt hulp van een advocaat bij ontslag of een wijziging van bewindvoerder niet meer bekostigd door de Raad voor Rechtsbijstand (de pro deo advocaat). Enkel voor hulp/advies bij aansprakelijkheidsstelling voor schade door een bewindvoerder kun je in aanmerking komen voor kosteloze rechtsbijstand. Op dit moment (d.d. 2 november 2021) loopt er wel een pilot waardoor tijdelijk toch toevoegingen aan te vragen zijn. Neem gerust contact op om de mogelijkheden voor een aanvraag te bespreken. Uiteraard is het geen probleem om iemand bij te staan op basis van ons uurtarief.

Neem gerust contact op met ons voor meer informatie.

Heb je juridische hulp nodig?

Heb je een vraag of probleem? Maak een gratis eerste afspraak en bel gerust 050-501 12 92. Meer contactmogelijkheden.

Je vindt ons ook op: