Over ons

Oranje Advocatenkantoor in Roden

Oranje Advocatenkantoor is een klein, persoonlijk en betrokken advocatenkantoor. Ons kantoor in Roden streeft ernaar om langdurige en kostbare procedures vermijden. Wij onderscheiden ons van anderen door onze menselijke benadering, ons meelevend vermogen en onze redelijke tarieven. Uiteraard staat onze deskundigheid voorop. We houden van een informele en doeltreffende aanpak.

Naast juridische ondersteuning bieden wij mediation aan.

Wij staan particuliere cliënten bij, maar wij staan ook cliënten bij met een laag inkomen op basis van kosteloze rechtsbijstand. Als je een laag inkomen of uitkering hebt kan kosteloze rechtsbijstand worden aangevraagd (grofweg: bij een inkomen tot € 26.900 per persoon per jaar of tot € 38.000 voor samenwonenden of eenoudergezin). Dit wordt in de volksmond ook wel de ‘pro deo advocaat’ genoemd.

Ons kantoor is aangesloten bij de High Trust van de Raad voor Rechtsbijstand. De Raad voor Rechtsbijstand zorgt ervoor dat mensen met een laag inkomen een bijdrage in de kosten van een advocaat of mediator kunnen krijgen. Uiteraard zijn we ook aangesloten bij de Nederlands Orde van Advocaten en Mediatorsfederatie Kwaliteitsregister Nederland.

Mr. Jozien Schrale-Oranje is de oprichter en naamgever van dit advocatenkantoor in Roden. Mr. Dieuwke van der Wijk werkt vanaf 2015 als advocaat en registermediator bij Oranje Advocatenkantoor. Voor 2015 werkte Mr. Dieuwke van der Wijk op een advocatenkantoor in Groningen. Naast de basisopleiding voor registermediator heeft mr. Dieuwke van der Wijk ook een gespecialiseerde mediatorsopleiding met succes afgerond.

Mr. Callista Leeuwerke-Beishuizen werkt sinds 2007 als jurist voor Oranje Advocatenkantoor in Roden. Mr. Callista Leeuwerke-Beishuizen rijdt op hoog niveau paard en heeft veel kennis van paardenzaken en civiele zaken. Mevrouw Wendy Posthumus is verantwoordelijk voor de administratie en ondersteunt het team als geheel. Wendy heeft veel ervaring met het werk dat op een advocatenkantoor wordt gedaan.

Oranje Advocatenkantoor is gevestigd in Roden aan de Handelsweg 14, gemakkelijk te bereiken per auto (parkeergelegenheid op het terrein), per fiets en per openbaar vervoer (bushalte voor de deur).

Gratis spreekuur in Roden en Groningen

Iedere dinsdag van 17.00 tot 18.00 uur vindt het gratis juridisch inloopspreekuur plaats op ons kantoor aan de Handelsweg 14 in Roden. Je kunt van 18.00 tot 19.00 uur alleen op afspraak terecht.

Op donderdag vindt een gratis juridisch spreekuur plaats in de wijk Beijum in Groningen. Elke donderdag kun je op afspraak van 09.00 tot 10.00 uur terecht.

Ook voor vragen over mediation kun je terecht tijdens onze spreekuren.

Rechtsgebieden en specialismen

Naast de algemene praktijk (arbeidsrecht, huurrecht, burenrecht, incassovorderingen, consumentenrecht, aansprakelijkheid e.d.) kent ons kantoor een aantal specialismen, namelijk:

Heeft u juridische hulp nodig?

Heeft u een vraag of probleem, of wilt u nader kennismaken? Bel ons: 050 501 12 92. Meer contactmogelijkheden.

U vindt ons ook op: