Hulp bij algemene voorwaarden: voorkomen is beter dan genezen!

Geplaatst op 25 oktober 2021

Hoe stel je algemene voorwaarden op?

advocaat mediator Roden, Peize, Leek, algemene voorwaarden, https://oranje-advocaten.nl/Stel je wilt je eigen bedrijf opstarten of hebt deze net opgestart. Dan zijn er een heleboel zaken die geregeld moeten worden. Natuurlijk wil je zo snel mogelijk aan de slag. Het is logisch dat jij je vooral bezig wilt houden met inhoudelijke werkzaamheden voor je nieuwe bedrijf, en je daar al je tijd en energie insteekt. Zo komt het nog wel eens voor dat ondernemers er niet (of te laat) aan denken om algemene voorwaarden op te laten stellen.

Juist het opstellen van algemene voorwaarden is belangrijk om problemen in de toekomst te voorkomen. Algemene voorwaarden beschermen jou als ondernemer. Je kunt je bijvoorbeeld indekken voor bepaalde risico’s en aansprakelijkheden. Cliché, maar waar: Voorkomen is altijd beter dan genezen!

Het is niet altijd eenvoudig te bepalen wat je in je algemene voorwaarden moet opnemen, wat je juist niet mag opnemen en op welke manier je de algemene voorwaarden kenbaar wilt maken. Het is belangrijk voor de geldigheid van algemene voorwaarden dat je laat zien dat deze (en welke) voorwaarden van toepassing zijn. Oranje Advocatenkantoor kan jou helpen bij het opstellen en toepassen van algemene voorwaarden.

Heb je vragen over het opstellen van algemene voorwaarden, aarzel dan niet en neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Heb je juridische hulp nodig?

Heb je een vraag of probleem? Maak een gratis eerste afspraak en bel gerust 050-501 12 92. Meer contactmogelijkheden.

Je vindt ons ook op: