Dreigend ontslag… Wat nu?!

Geplaatst op 5 oktober 2021

Wat kun je doen als je wordt ontslagen?

Word je ontslagen op staande voet? Of dreigt je arbeidsovereenkomst te worden opgezegd? Dat zijn vervelende situaties waar je waarschijnlijk wel wat hulp bij kan gebruiken. Het is in dit soort gevallen belangrijk om vanaf het begin een goede houding aan te nemen en de juiste dingen te doen, juist om jezelf niet in de vingers te snijden.  Haast is vaak geboden. Zeker wanneer je het ontslag op staande voet wilt aanvechten.

Werknemers krijgen veel bescherming vanuit het recht. Ook tegen een onrechtmatig ontslag. Een werkgever mag een werknemer niet zomaar ontslaan. Een ontslag op staande voet (per direct) mag bijvoorbeeld alleen als er zwaarwegende redenen zijn.

En werkgever mag een werknemer daarnaast alleen ontslaan wanneer er aan een aantal voorwaarden is voldaan. De werkgever moet toestemming van het UWV voor het ontslag gevraagd hebben of een procedure starten bij de kantonrechter. Er moet een rechtsgeldige reden zijn voor het ontslag en er moet rekening gehouden worden met opzegtermijnen en opzegverboden.

Het is mogelijk dat wij jou bijstaan om het ontslag aan te vechten of een vergoeding voor je te krijgen. Ook kunnen wij samen met jou met de werkgever om tafel gaan om te kijken of er niet alsnog onderlinge afspraken gemaakt kunnen worden, die vastgelegd kunnen worden in een vaststellingsovereenkomst.

Twijfel je of je ontslag op de juiste wijze is gegaan en ontvangt je hier graag advies over? Neem dan snel contact op. Wij kijken graag met je mee!

 

Heb je juridische hulp nodig?

Heb je een vraag of probleem? Maak een gratis eerste afspraak en bel gerust 050-501 12 92. Meer contactmogelijkheden.

Je vindt ons ook op: