Goedkoop samen scheiden

Geplaatst op 22 juni 2016

mediation bij advocatenkantoor in RodenOranje Advocatenkantoor biedt ervaren begeleiding bij echtscheiding. Niet alleen voor situaties waarin het niet lukt om afspraken te maken met elkaar, maar ook in situaties waarin het wel lukt om afspraken met elkaar te maken over de scheiding.

Als jullie het eens zijn over een scheiding, dan kun je samen terecht bij Oranje Advocatenkantoor. Onze mediator bespreekt met jullie waar je aan moet denken bij een scheiding. De gewenste afspraken leg je vast in een echtscheidingsconvenant. Als jullie minderjarige kinderen hebben, dan is het maken van een ouderschapsplan verplicht bij echtscheiding.

Onze mediator, die tevens advocate is, dient vervolgens een gezamenlijk verzoek echtscheiding in bij de rechtbank. De rechtbank wordt dan gevraagd om de door jullie gemaakte afspraken te bekrachtigen. Meestal spreekt de rechtbank binnen 4 tot 6 weken na indiening van het verzoek de echtscheiding uit.

Oranje Advocatenkantoor heeft in de zomer van 2016 een speciaal actietarief voor begeleiding bij echtscheiding.

Gratis scheiding voor onvermogenden

Voor onvermogenden (grofweg: jaarinkomen tot € 26.000,-) geldt dat je in aanmerking kunt komen voor kosteloze bijstand voor mediation. Begeleiding op basis van mediation bij echtscheiding omvat het navolgende (voor zover voor jullie van toepassing):

-ouderschapsplan;
-echtscheidingsconvenant;
-verzoekschrift echtscheiding voor de rechtbank;
-kosten voor de advocaat;
-kosten voor de mediator;
-alimentatieberekening.

Kort gezegd komt dit erop neer dat je gratis kunt scheiden.

Scheiding vanaf € 300,-

Als je niet in aanmerking komt voor kosteloze rechtsbijstand, dan maakt Oranje Advocatenkantoor een voordelige prijsafspraak met jullie.

Een scheiding is mogelijk vanaf een totaalbedrag van € 300,- exclusief BTW. Dit is inclusief de navolgende zaken (voor zover voor jullie van toepassing):

-ouderschapsplan;
-echtscheidingsconvenant;
-verzoekschrift echtscheiding voor de rechtbank;
-kosten voor de advocaat;
-kosten voor de mediator.

Als er een berekening voor partner- en/of kinderalimentatie moet worden gemaakt, dan kost dit € 150,- extra per berekening.

Neem gerust contact op voor meer informatie of een voor een vrijblijvend eerste gesprek.

Op onze mediation pagina lees je meer over mediation en kun je meer informatie of een offerte opvragen.

Heb je juridische hulp nodig?

Heb je een vraag of probleem? Maak een gratis eerste afspraak en bel gerust 050-501 12 92. Meer contactmogelijkheden.

Je vindt ons ook op: