Hulp bij problemen met je bewindvoerder in Roden of Groningen

Geplaatst op 22 augustus 2017

Het ontvangen van geen of weinig weekgeld, moeizame communicatie met de bewindvoerder en onvoldoende inzicht in je financiële situatie: dit zijn allerlei problemen die je kunadvocaat en mediator Roden, Peize, Leek mediationt tegenkomen als je onder bewind staat.

Steeds vaker zien we cliënten die onder beschermingsbewind staan en tegen problemen met de bewindvoerder aanlopen. Als je een nieuwe bewindvoerder hebt gevonden, dan lukt het niet zomaar om de oude bewindvoerder te laten ontslaan en de nieuwe bewindvoerder aan te stellen. Het ontslag van de oude bewindvoerder kan door de rechtbank worden verleend als er ‘gewichtige redenen’ zijn om tot dit ontslag over te gaan.

In een recente zaak werd opnieuw bevestigd hoe belangrijk het is om bewijzen te verzamelen en hoe belangrijk het is om een verzoek tot ontslag goed te onderbouwen. Volgens de rechtbank had Oranje Advocatenkantoor namens cliënte voldoende aangetoond dat de bewindvoerder (ernstig) tekort is geschoten in de zorg van een goed bewindvoerder. Tot opluchting van de cliënte werd de oude bewindvoerder ontslagen en werd een nieuwe bewindvoerder benoemd.

Ervaar jij ook problemen met je bewindvoerder? Neem dan gerust contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken.

Heeft u juridische hulp nodig?

Heeft u een vraag of probleem, of wilt u nader kennismaken? Bel ons: 050 501 12 92. Meer contactmogelijkheden.

U vindt ons ook op: