Over ons

mediation en advocatenkantoor roden

Oranje Advocatenkantoor in Roden

Wij zijn een overzichtelijk, betrokken en persoonlijk advocatenkantoor in Roden. De advocaten mr. J.P. Schrale-Oranje en mr. D. van der Wijk houden kantoor. Daarbij worden zij ondersteund door juriste mr. C.K. Leeuwerke-Beishuizen. Mw. Steenbergen completeert het kantoor en is verantwoordelijk voor de administratie en algemene assistentie.

Oranje Advocatenkantoor wil door persoonlijk contact snel en doeltreffend tot oplossingen komen in rechtskwesties. Als het even kan, willen we langdurige en kostbare procedures vermijden. Wij onderscheiden ons van anderen door onze menselijke benadering, ons empathisch vermogen en onze redelijke tarieven. Uiteraard staat onze deskundigheid voorop.

Naast juridische ondersteuning bieden wij mediation aan.

mediation en advocatenkantoor rodenWij staan particuliere cliënten bij, maar wij staan ook cliënten bij met een laag inkomen op basis van kosteloze rechtsbijstand. Als je een laag inkomen of uitkering hebt kan kosteloze rechtsbijstand worden aangevraagd (grofweg: bij een inkomen tot € 26.900 per persoon per jaar of tot € 38.000 voor samenwonenden of eenoudergezin). Dit wordt in de volksmond ook wel de ‘pro deo advocaat’ genoemd.

Ons kantoor is aangesloten bij de High Trust van de Raad voor Rechtsbijstand. De Raad voor Rechtsbijstand zorgt ervoor dat mensen met een laag inkomen een bijdrage in de kosten van een advocaat of mediator kunnen krijgen.

Oranje Advocatenkantoor is gevestigd in Roden aan de Handelsweg 14, gemakkelijk te bereiken per auto (parkeergelegenheid op het terrein), per fiets en per openbaar vervoer (bushalte voor de deur).

mediation en advocatenkantoor Roden

Gratis spreekuur in Roden en Groningen

Iedere dinsdag van 17.00 tot 18.00 uur vindt het gratis juridisch inloopspreekuur plaats op ons kantoor aan de Handelsweg 14 in Roden. Je kunt van 18.00 tot 19.00 uur alleen op afspraak terecht.

Op donderdag vindt een gratis juridisch inloopspreekuur plaats in Buurtcentrum ‘Het Heerdenhoes’ aan de Isebrandtsheerd 97 in Groningen. Elke donderdagochtend kun je van 09.00 tot 10.00 uur terecht. Let op: tijdens de schoolvakanties gaat het spreekuur in Beijum alleen op afspraak door.

Ook voor vragen over mediation kun je terecht tijdens onze spreekuren.

Rechtsgebieden en specialismen

Naast de algemene praktijk (arbeidsrecht, huurrecht, burenrecht, incassovorderingen, consumentenrecht, aansprakelijkheid e.d.) kent ons kantoor een aantal specialismen, namelijk:

mediation en advocatenkantoor roden

Striptekening uit “De Rechter” door Jesse van Muylwijck

Heeft u juridische hulp nodig?

Heeft u een vraag of probleem, of wilt u nader kennismaken? Bel ons: 050 501 12 92. Meer contactmogelijkheden.

U vindt ons ook op: